• Kriminalitu zastavit nedokážeme.

• Pomáhat jejím obětem však umíme,

• již 33 let!

Tisková zpráva – informace o konferenci Bílého kruhu bezpečí

Tisková zpráva – informace o konferenci Bílého kruhu bezpečí

Občanské sdružení pro pomoc obětem kriminality Bílý kruh bezpečí pořádá v Praze dne 17. května celodenní odbornou konferenci „Spravedlnost pro oběti“. Konference je zaměřena na zodpovězení základních otázek: Kdy je z pohledu oběti učiněno spravedlnosti za dost? Je třeba snížit latenci kriminality v České republice? Kdo jsou zranitelné oběti a vyžadují specifické procedury? Jak změní situaci obětí navrhovaný nový zákon o obětech trestných činů?

Odpovědi na otázky budou hledat přední právníci z řad akademické obce, ale i praxe, konkrétně z řad unie státních zástupců, policejního prezidia, justice, advokacie, ale také neziskového sektoru. Spolu s nimi budou diskutovat přední psychologové, kriminologové a experti na problematiku bezpečnostní politiky. Na konferenci bude také zahraniční delegátkou prezentován model pomoci zranitelným obětem, který byl zaveden v Rakousku. V závěru konference odborníci plánují schválit podněty ke zlepšení situace obětí kriminality v České republice.
Konference se koná v roce 20. výročí Bílého kruhu bezpečí pod záštitou a za osobní účasti ministra spravedlnosti JUDr. Jiřího Pospíšila. Konferenci podpořila Nadace Hugo Grotius a je pořádána ve spolupráci s Justiční akademií ČR.

Zpracovala: Mgr. Petra Vitoušová, statutární zástupkyně Bílého kruhu bezpečí
Další informace: 257 317 110

Místo konání: Justiční akademie ČR – Praha 1, Hybernská 18, zahájení v 9 hodin.

Představenstvo z.s. Bílý kruh bezpečí uděluje souhlas k užití a šíření materiálů umístěných na této stránce ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorského zákona, za podmínek, že kopie budou využívány pouze k nekomerčním informačním účelům, dílo nebude nijak upravováno ani měněno, grafické prvky tvořící součást díla (grafy a tabulky) nebudou rozmnožovány a šířeny odděleně od souvisejícího textu a naopak. Na každé takto pořízené kopii tohoto díla bude viditelně uveden text: "Copyright Bílý kruh bezpečí, z.s."

Schváleno představenstvem Bílého kruhu bezpečí, z.s. dne 21.4.2009